Kategori Arkiv: Allmänt

Städning

I dag har jag spenderat större delen av kvällen nere vid båten. Jag har dammsugit henne, torkat ur henne och skurat teaken i sittbrunnen. Dynorna är i båten och de nysplitsade förtöjningstamparna är på plats.
Resultatet från förra onsdagen kom i dag. Vi var först i mål, 10 sekunder före X-35:an och 12 sekunder före Dehler 36:an. Jonas kom på fjärde plats med NF:en 3 minuter och 38 sekunder efter oss på omräknad tid. Kul, det var länge sedan vi vann en onsdagssegling.
I morgon är det dags för onsdagssegling igen. Det finns en viss risk att vi blir fem, men det får vi lösa.
På lördag är det Skoja Cup. Oklart hur besättningen kommer att se ut men Johnny kommer i alla fall med.
Hur det blir med Vikingaregattan är inte klart men det ser lite mörkt ut….

Fågelbo

Zoom har fått agera fågelbo den senaste veckan. Vi hittade nio ägg i ”hanskfacket”  i sittbrunn. Det här är de sista två. Någon som vet vilken art det är?

Finväder

ÖgonsplitsI det otroliga sommarvädret som varit i helgen blev det inget segla eller båtpyssel. Istället en bluesfylld tur till Mönsterås bluesfestival. Tack till fru, svåger och svägerska och Eva med vänner för en jättetrevlig helg.
Gullviverallyt avslutades idag. Tre Smaragder deltog men resultatet verkar inte ha kommit ännu. Det enda jag vet är att Berndt och SWE 19, ”Hux Flux” vann första etappen. Markus med SWE 109, Malla har lagt ut en film på FB från dagens sista ”ben”. Klicka här för att kolla.
Det verkar bara bli tre Smaragder på Ornö Runt. Jag, Berndt och Johan Fellboms SWE 6, Maskros. Hade hoppats på klass, men det verkar svårt att få ihop Smaragder på racen i år. Nåväl, det är tvåan och femman från förra årets SM som jag har att tampas med. Inget dåligt motstånd.
Lite båtpyssel blev det i kväll, ändå. I förra veckan splitsade jag öglor på förtöjningstamparna till aktern. Har tänkt göra det ända sen jag köpte Zoom, om inte längre. Nu blev det äntligen av, Då blev dom givetvis för långa. Jag har försökt fixa det i kväll. Med blandat resultat.
Anmälan till Vikingaregattan 17-18/6 är nu öppen. Du finner inbjudan här. Sista anmälningsdag är 13/6 och vi måste blir minst tre båtar för att segla entyp.

Sjösatt

IMG_0817Nu är det sjösatt. Det gjorde vi i tisdags. Det var sista sjösättningen på klubben så nu är (nästan) alla båtarna sjösatta.
Det var definitivt första gången jag sjösatt med två-tre cm snö på däck!! Men någon gång skall vara den första.

På tiden igen…..

Den 8 augusti i fjol blev jag sjuk. Bland annat slog det på lusten att använda datorn. Fråga mig inte varför.
Nu är jag hyfsat återställd och det har blivit lite roligt att skriva igen. Båtlivet som har legat i träda under vintern håller på att ta fart och även om påsken är tidig i år  blir det säkert startskottet för vårrustningen.
Här skulle det blivit en bild också men iPhoto behagar ”med mig skämta Aprillo”.

På tiden…

Fil 2015-08-06 09 49 08Har inte varit ner och kollat till Zoom, på nästan en hel månad. Men nu är det gjort. Var nere och kollade till båten i tisdags, och pumpade/torkade ur allt vatten efter det idogna regnandet i juli. Det hade ändå inte kommit in så mycket vatten som jag trodde. Troligen läcker det mesta in när man seglar.
20150804_152224Istället för att fixa med pentrypumparna, stack jag och Jonas ut och seglade. Vi fick en kanondag, med strålande väder och lagom vind.
Seglade ut till Hanstenskobbarna, och käkade en grillad kyckling. Sedan fick vi en fantastisk spinnakerresa hela vägen hem till Askvik. En fantastisk dag.

Fil 2015-08-06 09 49 42

Bryggsegling

BryggseglingResultatet från Onsdagsseglingen den tjugofjärde har kommit. Det blev en fjärdeplats enligt resultatlistan, men jag hade fått SRS ”utan spinnaker” vilket var fel. Jag seglade med spinne och med rätt SRS blev jag sexa.
Jag fick också resultat i sammandraget. Det krävs att man kommit i mål i fyra seglingar för att räknas i totalen. Jag ligger fyra, så här långt.
I torsdags var jag nere hos Zoom och ”bryggseglade” med Lukas och Gitta. Kollade att hon mådde bra och tog hem en del prylar.

Det börjar röra på sig…..

På_väg_till_SM_croppedNu börjar det kännas att våren är på antågande. Jag har precis anmält mig till Ornö Runt och det är det ett fyrtiotal andra som gjort också.
Det börjar bli dax att börja med vårrustningen och de första tagen tänkte jag göra nu i påskhelgen, om det blir någorlunda väder någon dag.
I går lämnade jag in storen på reparation. Lattfickan i travaren på den översta genomgående lattan gick sönder på SM, förra året, och vi lagade den med sytråd. Nu skall den bytas! Annars väntar jag otåligt på den nya spinnakern, men den lär väl komma vilken dag som helst nu.
Nu är vi på gång!

Nytt SRS

_MG_0301Smaragden har fått nytt SRS för säsongen 2015. Den nya tabellen kom redan i julas, men sent skall ”syndaren” vakna:-)
Med spinnaker sänks SRS med 0,006 enheter från 1,188 till 1,182. Utan spinnaker är sänkningen 0,005 enheter från 1,134 till 1,129.
Sänkningarna innebär att vi ”tjänar” 22 respektive 18 sekunder på en timmes segling.
Nu blir vi riktigt farliga på SRS seglingarna:-)

Hamnarbete

IMG_0149I lördags var vi ett gäng från bryggan, ”Pricken”, som bytte ut ett tiotal av de yttersta Y-bommarna till nya, hela, längre och finare.
Det var ett förskräckligt väder. Kallt, c:a fem grader och det blåste kuling. Efter tre timmars arbete var det nog många som frös rejält. Åtminstone gjorde jag det. Ett varmt bad fick åter kroppen i balans efter hemkomsten.

IMG_0150