Ornö Runt 2017

Ornö Runt genomfört. Håkan, Lasse och Johnny var med på OR, som bjöd på ganska mycket friskare vindar än väntat. Det talades om spinnakeråka i vindar upp till 12 m/s. Inte illa när det var utlovat 3-4 m/s.
Vi valde start vid lämärket som så många andra. Vi kom in ganska bra och vände runt och gippade men strulade lite med sättningen så vi hamnade i lä av några andra båtar. Då hamnade vi lite efter de andra två Smaragderna som var SWE 6, Maskros och SWE 17 Mah-Jong.
Vi valde att ligga i mitten av Ornö Ström och tuggade oss sakta men säkert ifatt fältet (SRS 2). Vi drog ifrån de andra Smaragderna, men samtidigt började en ihärdig kamp med ”Tant Raffa” en X-102, som varade hela racet. Hon gick i mål minuten före oss.
På utsidan av Ornö var det kryss. Precis vi rundningen kom ”Maskros” ifatt oss, och gick om. Då blev vi lite skakiga. Men vi gick bra på kryssen och hade ”sällskap” av Maskros en bra bit av kryssen. Till sist lyckades vi komma ifrån henne, Johan som är skeppare kunde aldrag hota oss.
Det var halvvind på södra sidan av Ornö. Vi gick fortfarande bra och satte spinnaker på utsidan av ön. På slutet av länsen blev vi tvungna att gippa i 10 m/s.

Calle Schön. Segrare i klass SRS 2. (Foto: Håkan Kvist)

Mitt i gippen höll vi på att få ”Tant Raffa” in i sittbrunnen. Hon kom bakifrån och skrek ”styrbord”? Hur som helst lyckades vi (och hon) undvika kollision. Men hon gick ifrån oss lite grand och var c:a minuten före oss i mål

Sjuttonde plats totalt, trea i klassen (SRS 2) och bästa Smaragd. Så klart är vi mycket nöjda med det.

Stängt för kommentarer