Skoja Cup 2017

(Foto: Malin Kvist)

(Foto: Malin Kvist)

(Foto: Malin Kvist)

I går var det Skoja Cup. Fredrik arrangerade med bistånd från Ove. Det funkade mycket bra. Fredrik hade lagt en mycket bra intressant bana.
Åtta båtar kom till start. Två av dem var GBK båtar. Hoppas att det vänder snart och att vi blir fler på kappseglingarna.
Det var mycket lätta vindar som hela tiden vred hit och dit. Svårseglat rätt och slätt och man kan inte heller kalla det Smaragdväder.
Det var ”premiär” för ”Old Boys” avdrag. Båtar med besättning där alla var 70+, fick segla på shorthanded SRS. Det var endast en som tog s´chansen till ett lägre SRS. Hasse Nilsson blev först med ”OB=SH” som vi numera kallar det.
Vi började med en spinnakkerstart, trodde vi, men det blev kryss efter en del vindvridande. Dessutom ”tjuvade” vi klart och hade redan börjat vända tillbaka när skottet gick. Vi tappade nog inte så mycket men var klart sist över linjen.
Efter Äppelviksudd föll vi av mot Havstornsudd. Vi och Håkan i Novan kom loss och var före de andra utom vid två länsar då NF:en kom i kapp och förbi. NF:en går verkligen bra på läns och framför allt slör. Jonas och Hasse är dessutom fantastiskt duktiga på att segla spinn och dagen till ära var de förstärkta med Dick.
Vi var inställda på att få ”skottet” men på sista slören kom de ångande och gick förbi. Vi, dvs Johnny och jag, var två i mål och Håkan trea.
Omräknat vann ”Apelsinen”, den orange IF-båten, före NF:en och Novan. Hela resultatet kan du se här. Det var väldigt stora avstånd mellan båtarna. Undrar vad det berodde på.
Det blir ingen Vikingaregatta för mig nästa helg. Jag har helt enkelt inte fått tag på tillräckligt med gastar.

Stängt för kommentarer