Säsongsplanering 2014

Kalendern för säsongen är ännu inte riktigt klar. Smaragdernas Ost-cup och SM är dock spikad. Datumen för de lokala seglingarna är dock ännu ej klara.

Ostcupen
10/5          Lidingö Runt
11/5           Viggan Open
17 – 18/5  Saltsjöbadsregattan
6 – 8/6     Sandhamn Open
30/8        Regatta i egen regi
13 – 14/9 SSS Höstrasta

Lokala seglingar
                  Skoja Cup
                  Kräftköret (krockar med Södertörnspokalen)
6/9           Gålökannan
Höstrusket (krockar med Askrike höstsegling)

Smaragdträningar
6/8, på Sandhamn

SM
7 – 9/8, på Sandhamn

Därtill kommer Onsdagsseglingar. Det blir nio stycken i år.

Övrigt
Ornö Runt går den 24/5 och i år blir det inget deltagande utan det blir sextiårsfirande istället.
På höstkanten finns det ytterligare några alternativa seglingar som tex. Hyundai Cup, Södertörnspokalen och DataCom cup. Jag avvaktar och ser när klubbseglingarna blir av innan jag bestämmer något om det.

Målsättning
Det är tveksamt om jag hinner klart med båten till Viggan Open. Det beror på när sjösättningen blir. Om det hinns med så blir det kanske Lidingö Runt också.
Målsättningen är att vara  med på ”Egenregattan” och SS Höstrasta också. Det blir långa transportseglingar till dom så vi får väl se hur mycket man orkar. ”Den som  lever får se”.
Totalt blir det ett tiotal kappseglingar om det inte blir några ”krockar”. SM är det stora målet och vi får se om jag ”orkar” med alla transportseglingarna utöver det. För att bli bättre är det att segla mycket som gäller.
Målsättningen för säsongen är att genomföra SM så bra som möjligt. Viktor, Johan C och Johan F rår vi knappast på. Inte heller Michael och Lars G. Det är dom vi fått stryk av de senaste säsongerna. Det finns ytterligare ett par båtar som inte varit med så mycket i år; Bursell, Norrbacka och kanske någon till. Om inte någon av de bästa Västkustbåtarna kommer, borde vi kunna komma på runt åttonde plats. Men då måste vi prestera på topp och slå några båtar som vi hittills inte rått på. Det får bli vårt ”toppmål”. Att vara på den ”övre halvan” är ett fullt tillfredsställande resultat. Det får bli vårt mål även om det är ett väldigt högt ställt mål det också.
I de andra bankappseglingarna har vi inte några speciella mål utan dom får ses som träning inför SM. På Gålökannan har jag kommit trea i klass 2 och åtta totalt två år i rad. Målet får bli att förbättra det, speciellt totalplaceringen.

I klubbseglingarna handlar det nog mest om att vara med eftersom besättningen inte blir den vanliga. Vi seglar ju våra egna båtar. Fast det klart att man skulle vilja vinna KM någon gång…