ZOOM

ZOOM, SWE 105, är en Smaragd byggt 1981 med den ”nya” sittbrunnen. DVS den har självläns. Mätbrevet är utfärdat på min födelsedag(!) 1982. DVS 26 maj och ägare var Anders Händig och John Smith. Låter ganska anonymt:-) Dom deltog i Ornö Runt 1982 under namnet ”Nagander” som uppenbarligen är det ursprungliga namnet på båten. Resultatet blev en 9:e plats bland 13 startande Smaragder.
Hon lär ha ägts av familjen Bühler, under namnet ”Snöstorm” och legat på land, på Tufa Marin, Ekerö, sedan början på -90 talet. Påriggad och utan täckning. Namnet kom sig av att det var en riktig snöstorm när man åkte för att titta på båten. Före perioden på land, lär hon ha varit riktigt välskött.
2010(?) köptes hon av den förra ägaren, Rolf Östlund, som tog ner båten till Loftahammar där han har sommarställe. Han påbörjade renoveringen, men riktigt klar är hon inte. Nya tampar, ny utombordare, nytt storsegel, nya avlastare och nytt Origokök är dock inte fy skam! Före perioden på land, lär hon ha varit riktigt välskött.
Jag gjorde upp affären i fredags(29/6-2012) och hämtade båten i Loftahammar i söndags. Båten har inte kappseglats, i alla fall inte på många år, och det kommer att krävas en del fix innan hon blir riktigt optimerad för kappsegling.